6 korisnih informacija koje trebate znati o zebra zavjesama

6 korisnih informacija koje trebate znati o zebra zavjesama

U ovom blogu nastojat ćemo Vam dati 6 korisnih informacija koje trebate znati o zebra zavjesama.
Informacije koje ćete pročitati rezultat su znatiželje naših klijanata kroz pitanja koja dobijamo od njih u našim prodajnim salonima ili na terenu.

Da li broj platana u jednoj kutiji (mehanizmu) utiče na cijenu zebra zajvese?!

Ovo je jedno od najčešće postavljenih pitanja. Odgovor je NE. Broj platana u jednom mehanizmu zebra zavjese ne utiče na cijenu. Da li ćete kupiti zebru iz jednog, dva, tri ili više dijelova platana, vaš je odabir. Cijena zavjese odnosi se iskljčivo na širinu i visinu. Dakle, ukoliko imate mehanizam zavjese 150cm i platno iz dva dijela po 75 cm, cijena je ista za istu širinu mehanizma i platno iz jednog dijela. U prilogu se nalazi primjer toga. Prva slika jedan mehanizam i dva platna. Druga slika jedan mehanizam, jedno platno.

zebra zavjese antracit classic
zebra zavjese crna classic

Kako održavati zebra zavjese?

Često smo pitani o održavanju zebra zavjesa. Vrlo lako se održavaju i čiste. Za detaljne informacije o tome i video prilog, pročitajte blog kako doržavati zebra zavjese?

Da li bordure ulaze u cijenu zebra zavjesa?

Bordure ne ulaze u cijenu zebra zavjesa. One se plaćaju posebno. Dakle, ukoliko naručite borduru uz vašu zebra zavjesu, plaćate je po metru dužnom. Svaka bordura je cijena za sebe neovisno od zebra zavjese. Primjere bordura pogledajte na slikama.

zebra zavjese delux bijela gl-06
zebra zavjese delux siva gl-11

Razlika između jefinih (kineskih) zebra zavjesa i originalnih zebra zavjesa sa brendom?

Vrlo često pitano pitanje. Razlika je u mnogo čemu. Naprije vrijedi spomenuti izradu i kvalitetu platna. Kineske zebra zavjese su jako nekvalitetne. Konci sa strana se vrlo brzo izvlače. Platna brzo blijede, tanka su i lako poderiva. Mehanizmi su veoma slabi i nekvalitetni. Lako se krive i kvare. Prepoznat ćete ih tako što se prodaju po komadima, po nekim “standarnim dimenzijama”. Naravno, one su najjeftnije na tržištu i to s razlogom, a to je nekvalitet. Fotografije u prilogu po kojima ih možete prepoznati.

Kineske zebra zavjese
kineske zebre


Naše, originalne, zebra zavjese rade se isključivo po mjerama. Koriste se visokokvalitetna platna; classic, lux i delux. Platna su veoma dobra, teško poderiva i lako se održavaju.
Mehanizmi su pravljeni od visokokvalitetnog aluminija. Na mehanizam dajemo garanciju od 5 godina.

Da li su platna za rolo zavjese i zebra zavjese ista?

Za rolo zavjese i zebra zavjese koristi se isti katalog platana. Dakle, ono što ulazi u ponudu platana zebra zajvesa, ulazi i u ponudu za rolo zavjese. Isto važi i za dupli rolo zavjese. U ponudi rolo zavjesa imate i stilska platna. Ukoliko imate nedumice oko odabira platana, pročitajte blog kako izabrati pravu kombinaciju zebra zavjesa? Također pročitajte blog korisni savjeti za odabir rolo i dupli rolo zavjesa.

Dupli rolo
zebra zavjese classic crna
bež rolo zavjese

Da li je postupak mjerenja mini mehanizma i zebra zavjese isti?

Odgovor je NE! Postupci mjerenja su različiti, iako za oba proizvoda trebaju širina i visina. Za detaljne informacije o tome pročitajte Mjerenje zebra zavjesa i mini mehanizama.

Ovo su neka od najčešće postavljenih pitanja i nekoliko korisnih informacija koje trebate znati. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nejasnoća javite nam se na našu web stranicu ili na kontakt tel:

062/772-773;

061/195-402;

062/772-122

Vaš Glorious Home Zebra zavjese