Trenutno pregledavate Budite u trendu – odaberite zavjesu iz naše ponude!

Budite u trendu – odaberite zavjesu iz naše ponude!

Kada se uređuje životni prostor i kada se planira uređenje nove kuće ili stana, sigurno svi ostave zavjese na posljednje mjesto ili ih se uopšte ne sjete do samog kraja. Pri uređenju, mnogi ih uopšte ne uključe u svoj plan ali poslije nekog vremena ipak zatrebaju i nedostaju. Kako tvrde mnogi dizajneri i stručnjaci, prostor bez zavjesa je nezavršen prostor. Budite u trendu i odaberite idealne zavjese za vaš dom. Ne brinite, nije komplikovano kao što izgleda.

Zavjesa su potrebne svakom domu i svakoj prostoriji. Čak i onoj najmanjoj prostoriji u domu kao i onim najvećim. Pored toga što uljepšavaju životni prostor i stvaraju prijatnu i ugodnu atmosferu, zavjese također spriječavaju prodiranje prevelike svjetlosti. Osim toga, daju željenu privatnost i odlični su toplinski izolatori.

budite u trendu

Ukoliko želite osvježiti svom dom, svakako razmislite o kvalitetnim i modernim zavjesama. U nastavku vam donosimo par savjeta za odabir.

Najmoderniji trendovi u svijetu zavjesa

Bez obzira na to kojim stilom je vaš dom uređen, uvijek je dobra ideja obratiti pažnju na trend. Ukoliko birate zavjese, trendovi su zaista mnogobrojni. Samim tim je odabir mnogo veći te ćete sigurno uspjeti odabrati ono što se uklapa u vaš životni prostor.

Ako poželite neku raskošniju i elegantniju zavjesu, ili pak zavjese istog modela ali različitih tekstura i boje, nećete pogriješiti. Slijedeći trendove te uklapajući ideje u svoj životni prostor, sigurno ćete doći do idealno uređenog doma koji će oduševljavati iznova i iznova.

Materijali, uzorci i boje

Kada su u pitanju boje, trendovi zadnjih godina donose neutralne boje u svaki kutak našeg doma. Bijela, siva, crna i bež su odličan izbor zavjesa. Također, veoma popularne su i pastelne boje koje su nježne i osvježavajuće. Trend kada su u pitanju boje već duži niz godina drži i kraljevsko plava boja, a uz nju i antracit siva i petrolej plava. Ukoliko želite unijeti optimizam i vedrinu u svoj dom, kao i vintage atmosferu, odaberite neke od cvijetnih dezena. Za malo više romantične atmosfere, dobra ideja su čipkasti dezeni koji usput propuštaju i malo više svjetlosti te su kao takve idealne za manje prostorije.

Kada se radi o materijalima, saten i baršun uvijek donose eleganciju i luksuz a uvijek su najviše traženi lan i pamuk, te su odlični za skandi, rustikalne i boho interijere.

Ne zaboravite povezati materijal, boju i stil sa ostalim tkaninama i bojama u vašem domu.

Idealno rješenje za osvježenje prostora

Ukoliko želite dodati osvježenje ili unijeti promjenu u svoj dom, vrlo lako to možete učiniti odabirom zavjese. Ukoliko odaberete neku od jačih boja zasigurno ćete unijeti svježinu, a neki od suptilnih uzoraka lako mogu unijeti zabavu u prostor bez promjene boje zidova i ostatka namještaja.

Zavjese mjenjaju atmosferu sobe

Ukoliko odaberete zavjesu koja će se idealno uklopiti u vaš prostor, to može značajno promjeniti izgled vašeg doma. Koliko će prostorija biti opuštena, formalna ili romantična, vrsta zavjese uveliko može diktirati stilu.

Ukoliko smo vas zainteresirali tekstom te ste poželjeli promjeniti izgled vašeg doma, promjeniti zavjese ili unijeti svježinu i funkcionalnost, posjetite naš shop OVDJE, i odaberite neku od zavjesa za vaš dom.