Glorious Home proizvodi – ponuda, mjerenje, ugradnja, održavanje i zanimljivosti

Glorious Home proizvodi – ponuda, mjerenje, ugradnja, održavanje i zanimljivosti

Kroz godine svog postojanja i uspješnog poslovanja, Glorious Home firma je proširila svoj asortiman proizvoda. Zbog velike zainteresiranosti naših kupaca za naše proizvode, odlučili smo na jednom mjestu predstaviti vam ponudu prozivoda i sve što trebate znati o njima.

Naš asortiman proizvoda podrazumijeva:

  • zebra zavjese
  • rolo zavjese
  • dupli rolo zavjese
  • trakaste zavjese
  • panel zavjese
  • mini mehanizmi
  • komarnici
  • dekorativne karniše

Zebra zavjese

Zebra zavjese izgledaju zaista fantastično. Veoma lijep i elegantan izgled kako mehanizma, tako i platna. Mehanizam se sastoji od visokokvalitetnog aluminija koji odiše črvstinom i elegancijom. Platno je napravljeno iz vodoravnih pruga u raznovrsnim bojama. Između pruga platna nalaze se mrežice, najčešće u bijeloj boji. Takav raspored platna i mrežice daje vam mogućnost da podesite zebre na “dan”ili “noć” i time odredite koliku količinu svjetlosti želite u vašem prostoru.
Sa zebra zavjesama vaš prostor dolazi do izražaja. Dimenzije zebra zavjesa uzimaju se po vašoj želji. Tako djeluju ljepše od običnih zavjesa koje su obično naborane i uzimaju puno veće dimenzije od vašeg prozora.

Zebra zavjese

Mjerenje zebra zajvesa

Detaljan postupak mjerenja zabera zavjesa pogledajte OVDJE. Tu se nalaze sve potrebne informacije o mjerenju zebra zavjesa; skice, crteži i slike, kao i tekst sa detaljnim objašnjenjem.

Održavanje zebra zavjesa

Ovo je jedna od ključnih stavki zbog koje se ljudi odlučuju za zebra zavjese. Konačno postoje zavjese koje se ne moraju prati u mašini za veš, zavjese koje ne morate da peglate. Sve što treba da uradite jeste da s vremena na vrijeme operete vaše zebra zavjese običnim mlazom vode. Brzo se suše, ne smijete ih peglat. Što je najvažnije otporne su na prašinu tako da ih ne morate često prati. Zebra zavjese možete čak i usisati.
Pročitajte detaljan postupak i pogledajte video pranja zebra zavjesa.

Ostale korisne stvari i zanimljivosti o zebra zavjesama

Nudimo vam 6 korisnih informacija koje trebate znati o zebra zavjesama koji će vam biti od velike koristi.
Također, pročitajte veoma korisne informacije o tome kako izabrati pravu kombinaciju zebra zavjesa?

Sve naše proizvode radimo isključivo po mjerama!

Rolo zavjese

Za razliku od zebra zavjese, ovaj tip zavjese ne može da funkcioniše na principu dan/noć. Razlog tome je taj što zebra zavjesa ima predvostručeno platno i zbog toga prilikom rolanja zebra zavjese, možete da je podesite na dan ili noć.
Rolo zavjesa nema predvostručeno platno. Rola se kao i zebra zavjesa, ali izgleda kao panel zavjesa. Dakle, za razliku od zebra zavjese, nema predvostručeno platno, i ne može da radi na principu dan/noć. A za razliku od panel zavjese, može da se rola na visinu.

Postupak mjerenja i održavanja je identičan kao kod zebra zavjesa.
Za više informacija o Rolo zavjesama kliknite OVDJE.

rolo zavjese

Dupli rolo zavjese

Dupli rolo zavjese predstavljaju zavjese čija se posebnost ogleda u tome što imate dva platna. Luksuz, prefinjenost, funkcionalnost glave su karakteristike ove vrste zavjesa. Vaš dom dobit će posebno ruho ukoliko ga ukrasite ovim zavjesama.
Sve potrebne informacije o ovom modelu potražite OVDJE.

dupli rolo

Trakaste zavjese

Trakaste zavjese sastoje se od traka i mehanizma na kome se nalaze. Pokreću se na lančić koji lagano pokreće trake u lijevu ili desnu stranu ili ih lagano okreće pod kutom radi dobivanja željene količine dnevne svjetlosti. Dakle, za razliku od rada zebra zavjese, koja se rola, trakaste zavjese kližu u lijevu ili desnu stranu.
Za detaljnije informacije o trakastim zavjesama, posjtite link.

trakaste zavjese

Panel zavjese

To je posebna vrsta zavjese, koja ne ide na sistem rolanja (poput zebra zavjesa). Panel zavjesa funkioniše na principu kretanja pomoću vodilica u lijevu ili desnu stranu. Te vodilice se kreću po karniši, sa dva, tri ili četiri kanala. Panel zavjesa se uzima na komad i kao takva kombinuje se u dvije ili više kombinacija platna. Mjera panela je po vašoj želji.
Sve što vas zanima o panel zavjesama pročitajte OVDJE.

paneli

Mini mehanizmi

To je posebna vrsta zebra zavjesa koja se razlikuje od običnih zebra zavjesa po principu izrade i montaže. Ipak, mini mehanizam funkcioniše na identičnom principu rolanja dan/noć kao i obične zebra zavjese.
Mini mehanizam ima posebnu vrstu kutije (aluminijskog mehanizma) koja se ugrađuje na krilo prozora, te posjeduje aluminijske lajsne koje se montiraju na lijevo i desno krilo prozora odmah ispod kutije. Rađeni su od visokokvalitetnog aluminija.

Mini mehanizmi predstavljaju itekako zanimljiv proizvod. Pročitajte sve što trebate znati o mini mehanizmima.
Detaljan postupak montiranja mini mehanizma potkrepljen slikama, skicama, tekstom i videom pogledajte OVDJE.

Minimehanizam

Komarnici

Glorious Home vam nudi veoma bogatu i kvalitetnu ponudu komarnika. Sve što trebate znati o komarnicima; od čega su rađeni, kompletnu ponudu, način mjerenja, montaže sa video sadržajem i korisnih informacija pročitajte i pogledajte OVDJE.

fiksni komarnik

Dekorativne karniše

Odnedavno smo naš bogat asortiman proizvoda obogatili dekorativnim PVC karnišama. Izuzetno lijep, moderan i luksuzan izgled dekorativnih karniši. Prilika za naše cijenjene kupce da obogate svoj životni prostor ovim proizvodom. Ono što karakteriše dekorativne karniše jeste PVC izrada. U ponudi su karniše sa dva i tri kanala sa osam različitih boja. Bogatog su i modernog izgleda koji se odlično uklapa u prostor.
Sve što trebate znati o dekorativnim karnišama, pročitajte OVDJE.

karniše

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nejasnoća vezanih za ovu temu, javite nam se na našu web stranicu ili na kontakt tel:

062/772-773;

061/195-402;

062/772-122

Vaš Glorious Home Zebra zavjese