Kako izabrati zavjese za dnevnu sobu

Kako izabrati zavjese za dnevnu sobu

Ukoliko želite da promijenite izgled vaše dnevne sobe na najjednostavniji i najjeftiniji način, možete to učiniti tako što ćete promijeniti zavjese na prozorima i vrlo lako osvježiti prostor u kom boravite svakodnevno.

Pitate se kako izabrati zavjese za dnevnu sobu? Evo, par savjeta!

Da bi se dnevna soba sa stilom uredila veoma je bitno da se sa bojama nameštaja i zidova uklope i zavjese. Njihovo održavanje zavisi od materijala, a količina svjetlosti u dnevnoj sobi od boje i dezena. Bitno je vidjeti kako na dnevnom i vještačkom svjetlu izgleda zavjesa i kako se ukalpa sa dezenom i bojom namještaja.

Za one koji žele više dnevne svjetlosti trebalo bi da izaberu tanju i prozirniju zavjesu što se obično i preporučuje za prostorije u kojima provodite veći dio dana.

kako izabrati zavjese za dnevnu sobu?

Vrste zavjesa

Klasične zavjese – jednostavnog su dezena, manjih nabora, dužine do poda, izrađene od providnih materijala tako da imaju mogućnost da propuštaju mnogo svjetlosti. Za izbor klasičnih zavjesa posjetite stranicu Elvisa Trend, koji nude najveći izbor klasičnih zavjesa i paravana u Bosni i Hercegovini.

Rolo zavjese – Rolo zavjese su jedan od izuzetno popularnih odabira za ukrašavanje doma. Lijep, luksuzan i jednostavan izgled glavne su odlike ove vrste zavjesa. Izuzetno se uklapa u sve vrste prostora koji želite ukrašavati. 

Panel zavjese – Sve češća pojava, naročito u domovima u kojima ljudi teže modernijem izgledu, susrećemo panel zavjese. Veoma elegantnog izgleda, zauzimaju jako malo prostora, a prostor koji krase paneli dolazi do izražaja.

Zebra zavjeseZebra zavjese izgledaju zaista fantastično. Veoma lijep i elegantan izgled kako mehanizma, tako i platna. Mehanizam se sastoji od visokokvalitetnog aluminija koji odiše črvstinom i elegancijom. Platno je napravljeno iz vodoravnih pruga u raznovrsnim bojama. Između pruga platna nalaze se mrežice, najčešće u bijeloj boji. Takav raspored platna i mrežice daje vam mogućnost da podesite zebre na “dan”ili “noć” i time odredite koliku količinu svjetlosti želite u vašem prostoru.

Trakaste zavjese – mogu se postaviti u modernim dnevnim sobama ali se najčešće koriste u poslovnim objektima, sastoje se od niza vertikalnih traka, neprovidne su i mogu se odabrati u različitim bojama.

Za asortiman zebra zajvesa, panel zavjesa, trakastih ili rolo zavjesa posjetite našu web stranicu. Nudimo najveći izbor dezena i boja za navedene zavjese na području Bosne i Hercegovine.

Za koji tip zavjese ćete se opredijeliti, zavisi od vaših potreba i ukusa. Zato prije kupovine razmislite kakav efekat želite da postignete.