Trenutno pregledavate Komarnici – zaštita od štetočina

Komarnici – zaštita od štetočina

U ovom blogu ćemo vam predstaviti šta su to komarnici kao zaštita od štetočina i kakvu oni ulogu imaju u vašem domu.

Mnogi dizajneri su jako dugo vremena proveli tražeći ideje za najpouzdaniju i najefikasniju zaštitu od komaraca, muha i drugih štetočina koji nam svake sezone zadaju nebrojeno mnogo problema, pogotovo noću kada nakon iscrpnog letnog dana trebamo svjež vazduh i mir te nas uznemiravaju ubodima, zujanjem i ostavljaju nam neprijatne tragove na tijelu protiv kojih kasnije trebamo zaštitu, razne preventive i pomoć protiv svbeža.

Razna hemijska sredstva i alternative mogu biti efikasni protiv uboda i uznemiravanja insekata, ali prskanje hemikalija u prostorijama u kojima boravite zajedno sa svojom porodicom nikako ne može biti dobar izbor i preporuka.

komarnici

Nakon što su otkriveni, i nakon što su postali poznati u svijetu, komarnici su kao zaštita od štetočina postali neizostavni dio svakog doma. Naravno da svi toko proljetne i ljetne sezone volimo vremenske uslove i širok otvoren prozor, željni svežeg vazduha, sunčevih zraka i mirisa prirode ali ono što sa sigurnošću svi preziremo su insekti koji nam kvare užitak.

Otvoreni prozori su uvijek mamac za razne vrste buba, paukova, pčela, osa, komaraca. Ako se Vaš prozor nalazi u blizini rijeke ili šume i zelenila, onda ste vrlo svjesni o čemu pričamo.

Prisustvo raznih insekata pored uboda i neprijanog osjećaja sa sobom povlači i mnogo opasnih alergija , poput alergije na ubod pčele, stršljena ili pauka koji mogu prouzrokovati probleme opasne po život.

Također, u zadnje vrijeme na našim prostorima su zabilježeni komarci zaraženi virusom zapadnog Nila, stoga je prevencija uboda insekata postala bitnija nego ikada. Uzimajući u obzir dio problema koji smo naveli a koji se tiču insekata i štetočina, komarnici su idealno rješenje za te probleme. Mogu se ugraditi na terasna vrata i prozore u Vašem domu – bez obzira da li su u pitanju standardni ili krovni prozori.

Komarnici se mogu raditi po dimenzijama koje su vama potrebne, tako da ne morate brinuti o tome da li ćete i kako naći odgovarajući komarnik za Vaš dom.

Vrste komarnika

Rolo komarnik:

Rolo komarnik je efikasna mreža protiv insekata. Osnovnu prednost Rolo komarnika čini mogućnost njegove ugradnje unutar roletne, što se najčešće i dešava. Ova vrsta komarnika apsolutno je kompatibilna sa više tipova roletni.

Zapravo, ugradnja Rolo komarnika je moguća kod svih vrsta kutija osim termo kutije. Ivice mreže su zaštićene specijalnim četkicama koje sprječavaju njeno oštećenje. Vodilice i kutija komarnika su od plastificiranog aluminijuma u više boja.

Izrada i montaža se vrši se uvijek po traženim dimenzijama. Poseban mehanizam omogućava ravnomjerno dizanje i spuštanje mreže pri čemu se ona namotava na oprugu. Jako su otporne na sve vremenske uslove i lake za održavanje.

Fiksni komarnici:

Fiksni komarnici su praktično, efikastno i idealno rešenje za sve vrste prozora manjih dimenzija. Ugrađuju se jednostavno na štok prozora, a ako poželite da ih uklonite, jednako jednostavno se i uklanjaju. Pružaju 100% sigurnu zaštitu od komaraca i drugih štetočina. Jako su otporni su na vremenske uslove, a propuštaju maksimalnu količinu svjetlosti i ne ometaju dotok svježeg vazduha.

fiksni komarnici

Okvir navedenog fiksnog komarnika je izrađen od aluminija, koji je otporan na koroziju i razne vrste oštećenja. Mrežica fiksnog komarnika je izrađena od specijalnih vlakana, koja su otporna na UV zračenje i uopšte ne blijede. Također, nisu samo rješenje Vašeg problema nego i estetski jako lijepo izgledaju.

Dotok svježeg vazduha:

Pored zaštite od raznih štetočina od koji ne možemo u miru uživati u svom domu tokom ljetnih noći i dana, naši komarnici Vam itetako pružaju i dotok svježine. Napravljeni su od takvog materijala i na takav način pored kojeg Vam neće faliti širom otvoren prozor bez komarnika jer je osjećaj potpuno isti.

Pogledajte naš asortiman komarnika OVDJE.