GLORIOUS HOME

Mjerenje zavjesa i minimehanizma

GLORIOUS HOME

Mjerenje zavjesa i minimehanizma

GLORIOUS HOME

Vrste mjerenje

Razlikujemo nekoliko vrsta mjerenja naših proizvoda:

  • mjerenje zebra i rolo zavjesa,
  • sistema kačanja na krila,
  • mini mehanizama.

mjerenje zebra zavjesa
način mjerenja zenra zavjesa

GLORIOUS HOME

Mjerenje zebra i rolo zavjesa

Kada je u pitanju mjerenje zebra zavjesa, potrebno je obratiti pažnju na nekoliko bitnih segmenata pomoću kojih dobijamo željenu dimenziju otvora kog mjerimo. 

Korak 1: Najprije mjerimo dimenzije željenog otvora (vrata ili prozora) tako što ćemo najprije izmjeriti širinu datog otvora, a potom i visinu.

Korak 2: Kada smo izmjerili širini i visinu otvora, neophodno je dodati prepuste na širinu i visinu. Prepusti koji se dodaju na lijevu i desnu stranu otvora (tj. na širinu) iznose od 10 do 15 cm, tj. od 5 do 7,5 cm na lijevu i desnu stranu. Nakon toga potrebno je dodati 15 cm prepusta na visinu otvora; tj. 10 cm iznad gornje ivice otvora i 5 cm ispod donje ivice otvora.

GLORIOUS HOME

Mjerenje zebra i rolo zavjesa

Bitna napomena:

  • Ukoliko se prozor mjeri iz dva ili više dijelova (tj. krila prozora) potrebno je uzeti mjeru od lijeve ili desne strane otvora do kraja jednog krila, a potom to isto učiniti i do kraja drugog krila, a zatim dodati preporučene prepuste.
  • Ukoliko zebru montirate na plafon, visina se mjeri od plafona do donje ivice otvora a zatim se doda 5 cm na visinu ispod tog otvora.

način mjerenja zebra zavjesa
mjerenje sistema na kačanje

GLORIOUS HOME

Sistem kačanja na krila

Kada je riječ o uzimanju mjera za sistem kačanja na krila potrebno je obratiti pažnju kako mjeriti širinu i visinu. Visina se mjeri tako što ćemo mjeriti visinu cijelog krila prozora. Širina se mjeri tako što ćemo izmjeriti širinu stakla sa lajsnama.

GLORIOUS HOME

Mjerenje mini mehanizama

  • Prvi korak – mjerimo širinu lajsne prozora lijeve i desne, a zatim mjerimo visinu lajsne od gornje ka donjoj.
  • Drugi korak – mjerimo širinu stakla na prozoru, a zatim i visinu stakla.

mjerenje mini mehanizma