Trenutno pregledavate Mnogo više od ukrasa – zavjese

Mnogo više od ukrasa – zavjese

Pravi odabir zavjesa može Vašoj sobi dodati osjećaj gracioznosti i profinjenosti. Zavjese su presudni dijelovi dekora i mogu biti presudne u odabiru tonova i boje sobe. Od jednobojnih boja do zabavnih otisaka, od prozirnih do neprozirnih i od svijetlih do ukrasnih, postoji mnoštvo mogućnosti koje možete istražiti. Neki od pokazatelja prilikom odabira zavjesa za Vašu sobu uključuju sljedeće:
Privatnost bi trebala biti prioritet, a zavjese u vašoj sobi trebale bi Vam pomoći u održavanju privatnosti.
Boja i uzorak zavjesa trebali bi se stopiti i naglasiti cjelokupnu estetiku Vaše sobe.
Kako bi se zavjese održale, dugoročno je važan pravilan odabir tehnike pranja. Zavjese igraju presudnu ulogu u svakoj sobi. Oni nude privatnost, izolaciju i dramatično poboljšavaju prostor. Budući da su prozori često žarišna tačka svake prostorije, od vitalne je važnosti osigurati da se ističu pravim setom zavjesa.

Dakle, ako trebate neke ideje za zavjese u Vašim prostorjiama, ne tražite dalje! U ovom tekstu Vam navodimo izuzetna rješenja.

Igrajte se s bojama

Korištenje boja poput bijele, bež ili sive može se činiti sigurnim izborom, ali nemojte se bojati igrati se s drugim bojama. Miješanjem hrabrijih ili svjetlijih nijansi s neutralnim tonovima možete istaknuti prozore, pogotovo ako je Vaš namještaj ili drugi dekor prigušenije boje. Odaberite boje koje se nadopunjuju ili odgovaraju određenim aspektima Vaše dnevne sobe, poput naglašene stolice, biljke ili rasvjetnog tijela. Živahne boje dodaju osobnost Vašoj dnevnoj sobi. Ali pripazite da ne odaberete boje koje nadjačavaju sobu i odvlače pozornost od ostalih detalja.

glorious home nagradna igra

Panel zavjese i trakaste zavjese?

Uz klasične, danas su u interijerima vrlo popularne trakaste i panel zavjese. Ostavljaju utisak pročišćenosti i elegancije, a ako želite malo upečatljiviji dojam, možete ih kombinirati u više boja ili ih povezati zajedničkim motivom. U tom slučaju, vodite računa da budu usklađene s ostatkom prostora. Zavjesa s uskim trakama (debljine oko 10 cm) radije stavljajte u manje prostorije, a one sa širim u ostale prostorije.

montaža panel zavjesa

Rolo zavjesa – siguran izbor

Dobro rješenje za svaku Vašu prostoriju ukoliko ste nesigurni su rolo zavjese, unutarnje žaluzine ili pak zavjese koje se zategnu na instalirane metalne ili drvene šipke, tako da ih ne morate pomjerati kada otvarate prozor ili balkonska vrata. Dekorirajte svoje prozore praktičnim i modernim rolo zavjesama jer, osim što štite od sunca i pogleda, dobro izgledaju. Platno se na valjak može namatati pomoću vrpce, lančićem, monokomandom ili elektromotorom.

rolo zavjese

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nejasnoća javite nam se na našu web stranicu ili na kontakt tel:

062/772-773;

061/195-402;

062/772-122

Vaš Glorious Home Zebra zavjese