Montaža panel zavjesa i princip rada

Montaža panel zavjesa i princip rada

Sve češća pojava, naročito u domovima u kojima ljudi teže modernijem izgledu, susrećemo panel zavjese. Veoma elegantnog izgleda, zauzimaju jako malo prostora, a prostor koji krase paneli dolazi do izražaja.

montaža panel zavjesa

O kakvim zavjesama je riječ?

To je posebna vrsta zavjese, koja ne ide na sistem rolanja (poput zebra zavjesa). Panel zavjesa funkcioniše na principu kretanja pomoću vodilica u lijevu ili desnu stranu. Te vodilice se kreću po karniši, sa dva, tri ili četiri kanala. Panel zavjesa se uzima na komad i kao takva kombinuje se u dvije ili više kombinacija platna. Mjera panela je po vašoj želji.

panel zavjese

Montaža panel zavjesa

Montaža panel zavjesa je prilično jednostavna. Sve što vam je potrebno jeste adekvatan alat, spretna ruka te malo dobre volje. Postupak montaže biva u tri etape. Prva etapa jeste postavljanje karniše sa dva ili četiri kanala na mjesto gdje želite postaviti panel zavjese. Druga etapa jeste ubacivanje vodilica sa čičak trakom u kanale karniše. Kada to uradite, dolazi treća i posljednja etapa. U trećoj etapi sve što treba da uradite jeste da pravilno zalijepite panel zavjesu na traku na čičak vodilici.

Postupak montaže i princip rada panel zavjesa pogledajte na videu.

Zašto odabrati panel zavjese

Ono što je glavna prednost panel zavjesa, jeste da se mogu raditi u mnogo kombinacija. Dakle, možete birati i kombinovati platna zebra zavjesa i stilska platna. Osim toga, veoma bitna karakteristika panel zavjesa je ta može da se izrađuje sa mnogo ukrasa i bordura. Još jedna od prednosti, paneli su idealno rješenje za kosine u vašem domu.

montaža panel zavjesa

Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nejasnoća javite nam se na našu web stranicu ili na kontakt tel:

062/772-773;

061/195-402;

062/772-122

Vaš Glorious Home Zebra zavjese