Postupak montiranja mini mehanizma na krilo prozora

Postupak montiranja mini mehanizma na krilo prozora

Mini mehanizam je visokokvalitetni mehanizam koji se ugrađuje na krilo prozora. Uz mehanizam dolaze i aluminijske lajsne koje se stavljaju na lajsne prozora. Funkcioniše na principu rolanja “dan/noć”.

mini mehanizam

Dakle, riječ je o veoma praktičnom proizvodu, koji će vas oduševiti svojom funkcionalnošću, kvalitetom i izgledom. Sve što trebate znati o mini mehanizmu pročitajte ovdje.

Postupak montiranja

Zbog svoje specifičnosti montiranja na krilo prozora, Glorious Home u ovom blogu, nudi vam detaljan postupak montiranja mini mehanizma potkrijepljeno video snimkom.

Postupak montiranja mini mehanizma na krilo prozora uopšte nije težak. Sve što vam je potrebno od alata jeste aku bušilica ili šarafciger.
Prije nego što počnete postavljati mini mehanizam, potrebno je skinuti završne plastike koje se nalaze na lijevom i desnom kraju mehanizma.

Nakon toga, postavite mini mehanizam tako da gornji uglovi plastika u koje se zavrnu šarafi budu paralelni sa lajsnama prozora, pod uglom od 90 stepeni. A zatim zavrnite samourezujuće šarafe u krilo prozora. Potom, vratite završne plastike na mehanizam.

Kada sve to uradite, uzmite aluminijske lajsne. Skinite trakicu sa samoljepljive trake, i zalijepite lajsne na krilo prozora. Lajsne se lijepe odmah ispod mehanizma, tik uz lajsnu prozora sa lijeve i desne strane.
Time ste završili postupak montiranja mini mehanizma.

Postupak mjerenja mini mehanizma

Postupak mjerenja je veoma jednostavan. Sastoji se od dva laka koraka.

Prvi korak – mjerimo širinu lajsne prozora lijeve i desne, a zatim mjerimo visinu lajsne od gornje ka donjoj.

Drugi korak – mjerimo širinu stakla na prozoru, a zatim i visinu stakla.

mjerenje mini mehanizma

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nejasnoća vezanih za ovu temu, javite nam se na našu web stranicu ili na kontakt tel: 062/772-773; 061/195-402; 062/772-122

Vaš Glorious Home Zebra zavjese