Kako izabrati pravu kombinaciju zebra zavjesa?

Kako izabrati pravu kombinaciju zebra zavjesa?

Odabir zebra zavjesa nije uvijek jednostavan. Koja je kombinacija zebra zavjesa najbolja?! Ljudi se često nalaze u nedoumici, koje zebra zavjese odabrati, koju boju, dezen i slično.

U ovom članku, pokušat ćemo vam dati smjernice kako i na koji način da vaša kombinacija zebra zavjesa bude idealna.

Prije svega, morate se odlučiti kojim od naših proizvoda želite da uljepšate svoj životni prostor.

Da li su to zebra zavjese, rolo zavjese ili pak paneli?

Zebra zavjesa
Dupli rolo zavjesa
panel zavjesa

Nakon što napravite odluku koji od naših proizvoda želite, dat ćemo vam nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći prilikom odabira dezena i boje.

Kako izabrati pravu boju?!

Pravilan izbor boje zebra zavjesa čini interijer skladnim i ugodnim.

Dakle, pitanje je kako odabrati boju zebra zavjesa?

Odabir boje uvjetovano je bojom zidova, namještaja, namjenom prostora u kojem želite zavjese te vašim ukusom.

Ukoliko je vaš prostor ispunjen sa više boja, kao vodič možete odabrati boju vašeg najvećeg namještaja ili boje koja preovladava u prostoru. To može biti vaš tepih, namještaj, krevet, kuhinjski element ili pak nešto drugo. Mnogo toga ovisi od toga da li uređujete dnevni boravak, kuhinju, spavaću sobu ili neku drugu prostoriju.

Uticaj boje na funkcionalnost i veličinu prostorije

Ukoliko želite da imate mali protok svjetlosti u prostoriju, preporučujemo vam tamnije nijanse sive, crvene, plave ili ljubičaste boje. Treba imati na umu da tamnije nijanse sužavaju prostor te propuštaju malo svjetlosti u prostoriju. Odlično se uklapaju u spavaće sobe.

Kada uređujete dnevni boravak, preporučujemo svijetlije nijanse, koje propuštaju više svjetlosti u prostor. U ovom prostoru provodite najviše vremena tokom dana, samim tim birajte umirujuće nijanse koje će lijepo djelovati na vaše raspoloženje.

Nijanse bež, bijele, sive boje uvijek su u modi, odlično se uklapaju sa bojama u prostoru, djeluju luksuzno i moderno.

Zebra zavjese - Glorious Home

Panel zavjese

Panel zavjese daju moderan, lijep izgled i vrlo su popularne. Odlično se uklapaju u prostor naročito u kombinacijama neutralnih boja.

panel zavjesa
panel zavjesa

Rolo/dupli rolo zavjese

Ovaj tip zavjesa daje jednostavan ali moderan izgled vašem prostoru, naravno ovisno o tome koju kombinaciju boja i platana izaberete.

Za razliku od rolo zavjese, koja ima samo jedno platno, dupli rolo zavjese imaju dva platna. Možete kombinovati klasične i stilske dezene, ili isključivo jedne od njih.
Prilikom odabira boja vodite se prethodnim savjetima.

dupli rolo zavjesa
dupli rolo zavjesa

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nejasnoća vezanih za ovu temu, javite nam se na našu web stranicu ili na kontakt tel: 062/772-773; 061/195-402; 062/772-122

Vaš Glorious Home Zebra zavjese