Trenutno pregledavate Pripremite dom za zimu uz naše ideje

Pripremite dom za zimu uz naše ideje

Dom za zimu je neophodno pripremiti nakon toplih ljetnjih dana. Kao što i mi umjesto tanke i lepršave odjeće biramo deblje materijale da se zaštitimo od hladnoće, i našem domu je isto tako neophodna zaštita tokom hladnih zimskih dana.

Mališani će svakako uživati kada su snježne padavine u pitanju ali, odraslima su u glavi računice koliko će potrošiti novaca iz svog budžeta na sezonu grijanja i na električnu energiju.

Iste muke dijele i vlasnici stanova kao i vlasnici kuća, iako se s više muka ipak suočavaju vlasnici kuća kada su godišnja doba i promjene u pitanju. Obzirom na nagli porast cijena i na ogrev koji košta duplo više nego što je koštao svih ovih godina, vlasnici kuća s dvorištima traže dodatna rješenja kako bi svom domu obezbjedili što više toplote u hladnim zimskim danima.

Iako ne možemo previdjeti kakva će sezona grijanja biti, odnosno koliko će zima biti hladna i ove godine, neophodno je da se na vrijeme pripremimo za minuse.

U nastavku ćemo vam predložiti nekoliko načina da pripremite svoj dom za nadolazeću zimu.

dom za zimu

Provjerite peći, radijatore i ostala tijela

Nikako ne biste htjeli dočekati zimu bez kvalitetnog radijatora, bez peći i kamina, ili bez idealnih konvektora koji će grijati a ujedno i štediti električnu energiju? Naravno da ne biste. Stoga, kako biste iznenadne hladne dane dočekali spremni provjerite sve ono čime se grijete tokom zime.

Ukoliko se radi o pećima i kaminima, provjerite kotao, dimnjake, njihovu unutrašnost a provjerite im i način funkcioniranja. Veoma je važno prije sezone grijanja provjeriti da li kamini rade bez problema, da li su cijevi u redu i da li propuštaju dim koji može biti opasan po život.

Ukoliko se radi o radijatorima, odlična ideja je da provjerite da li cijevi cure, postoje li bilo kakve pukotine ili slomljeni dijelovi koje biste morali na vrijeme nadonkadniti i smanjiti veću štetu.

Obavite sve što se tiče održavanja ili uštede energije: ovde se misli na izolaciju cijevi, čišćenje dimnjaka i zamjenu filtera kod kotla i peći.

Također, očistite klima uređaje i provjerite da li konvektori funkcioniraju kako treba.

Hladne noći

Tokom dana, čak i kada sunce izađe visoko i ugrije prozore, ta toplota se neće zadržavati u vašem domu i noći će biti veoma hladne. Bez obzira da li se radi o duplim staklima, i bez obzira na to kolika je temperatura unutar vaše spavaće sobe, tokom noći će isčeznuti i hladnoća će ulaziti kroz prozor.

Provjerite da li su vaši prozori kvalitetno obrađeni i obloženi, te dodajte deblje zavjese koje će spriječiti ulazak hladnoće. Zimske zavjese će pokriti cijeli prozor i spriječit će da toplota isčezava.

dom za zimu

Izolacija podova

Da pod može biti hladan znaju posebno stanari čiji su stanovi ili kuće iznad visokih podruma koji nemaju grijanje. Posebno ako su podovi od betona.

Već postavljanjem tepiha ili još bolje tepisona ćete značajno smanjili izdatke za grijanje, a sa stručnjacima biste mogli porazgovarati o dodatnoj izolaciji podova koja će vam biti od koristi dugi niz godina.

Vanjski zidovi

Izolacija vanjskih zidova je veoma važna i ljeti i zimi. Tokom zime smanjuje gubitke toplote i zadržava toplotu unutar doma. A tokom ljeta zadržava toplinu vani. Činjenica je zapravo da se vanjski zidovi vrlo brzo hlade i uvijek je pametno prilikom gradnje ili renoviranja objekta, uraditi i kvalitetnu izolaciju vanjskih zidova.

Tapiserije, ogledala pa čak i slike mogu biti korisne ne samo kao ukras, nego kao i izolator. Izolacijske tapete su povoljna opcija.

Obezbjedite dovoljno sunčeve svjetlosti uz Zebra zavjese iz naše ponude

Dešava se da tokom zimskog perioda bude jako mnogo sunčanih dana. Ti sunčani dani mnogo znače svakom domu. Dnevna, odnosno sunčeva svjetlost veoma je važna prije svega za raspoloženje i za toplu i ugodnu atmosferu tokom dana.

Pored toga, kroz prozore će sunčeva svjetlost zagrijati naš dom ugodnom svjetlošću koja prija svima. Stoga su Zebra zavjese idealno rješenje.

Zebra zavjese se izrađuju od visokokvalitetnog platna koji se lahko održava i čisti. Glavne odlike zebra zavjesa jeste 100% polyester izrada, te 6-10 cm širina trake na platnu zebra zavjesa. Zebra zavjese pružit će vam odličan omjer svjetlosti i mraka, koji možete kontrolirati tako što ćete zebra zavjese staviti “na dan” ili “na noć”. 

Ponudu iz asortimana Zebra zavjesa možete pogledati OVDJE i odabrati idealne zavjese i za vaš dom.

Kontaktirajte nas!

OVDJE pogledajte još nekoliko ideja za efektno uređenje doma.

Ako se još niste odlučili za to koju zavjesu odabrati i fali vam nekoliko korisnih ideja, posjetite naš salon, kao i našu web stranicu OVDJE, te odaberite neke od zavjesa iz naše ponude.

Za sve upite nas možete kontaktirati na Facebook stranici jednim klikom OVDJE, kao i na kontakt telefone:

062 / 772 – 773 | 061 / 195 – 402.

Posjetite nas na Magistralnom putu 218A – Industrijska zona Maline.