Prirodno svjetlo u domu

Prirodno svjetlo u domu

Prirodno svjetlo u domu kojem se već neko vrijeme posvećuje velika pažnja je jedan od najmoćnijih elemenata kada se radi o uređenju životnog prostora. Iznimno je važno za čovjeka i njegovo zdravlje i ključan je aspekt svakog doma. Prirodno svjetlo ima nevjerovatan učinak na naše zdravlje i na učinkovitost u poslu i kreativnost. Sunčeva svetlost pomaže kod izlučivanja serotonina i endorfina, hormona koji nam poboljšavaju raspoloženje. Ali i pružaju energiju, ublažuju bol i čine da se osjećamo sretniji i odmorniji. Također, prirodno svjetlo ima uticaj i na hormon melatonin koji je zadužen za regulaciju sna. Ono što je jako bitno kada je prirodno svjetlo u domu u pitanju jeste i činjenica da više prirodnog svjetla pruža vizualno osjećaj većeg i šireg prostora.

Uticaj na zdravlje čovjeka

Sunčeva svjetlost ima izuzetno veliki uticaj na zdravlje. Upravo zato je prirodno svjetlo u domu jako bitna tema za jednu porodicu i prirodu čovjeka. Osim što utiče na očuvanje dobrog zdravlja i na kvalitetu življenja, prirodno svjetlo u domu utiče i na čovjekovo raspoloženje. Zatim i opće stanje organizma, te povećava koncentraciju i sposobnosti učenja i rada. Potreba za dnevnim svjetlom je sasvim prirodna čovjeku i njen nedostatak vodi ka smanjenju produktivnosti i neraspoloženju. Preuređenje doma i planiranje da u Vaš prostor unesete više svjetlosti je definitvno prava odluka ukoliko želite uz željeni izgled održavati i kvalitetu Vašeg življenja svakodnevno.

Prozračne zavjese i izgled prostora

Niko ne voli dom koji je uvijek taman, hladnog izgleda i koji je ispunjen sjenama. Ključ u zamisli mjenjanja takvog izgleda jeste u stvaranju ideje za svjetao, čist i prozračan prostor. Ukoliko želite da Vam dom bude ispunjen svjetlošću, veliku pažnju posvetite odabiru boja zavjesa, namještaja i boje podova. Za prostorije u domu koje ne zahtjevaju debele zavjese, paravane i slično, dizajneri interijera preporučuju odabir laganih svijetlijih Zebra zavjesa. Prilikom odabira takvih vrsta zavjesa, jako je bitno i obratiti pažnju na boju. Ukoliko Vam je cilj povećanje prirodne svjetlosti u domu, onda pažjivo birajte neke od svjetlih nijansi kao što su svijetlo plava, baby roze, siva, nježno žuta ili narandžasta boja, i naravno neizostavne bijele nijanse sa dodatnih dezenima koje će oplemeniti Vaš prostor. Jedan od vodećih elemenata za ljepotu Vašeg doma leži upravo u količini dnevne svjetlosti kojom je dom osvjetljen pa dodatno povedite računa da svom domu, svojoj porodici i sebi obezbjedite prirodnu svjetlost koja će sve Vaše detalje dodatno uljepšati.

Zašto su zebra zavjese izuzetna zaštita od sunca?

Odgovor na pitanje zašto su zebra zavjese izuzetna zaštita od sunca leži u njenoj izradi, kvaliteti njene izrade i funkcionalnosti. Najprije vrijedi istaći da mogućnost podešavanja zebra zavjesa na princip dan/noć daje na izbor koju količinu svjetlosti želite u svom prostoru.

Zatim, sama izrada platno-mrežica-platno pruža vam izvor svjetlost u prostor. Ali istovremeno i štiti vas od toplote.

Kvalitetna izrada govori u prilog dugotrajnosti zebra zavjesa i otpornosti na toplotu i sunčeve zrake. U kom smislu? U smislu da ne gore, da 90% njih ne gubi svoju boju i kvalitetu.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nejasnoća javite nam se na našu web stranicu ili na kontakt tel:

062/772-773;

061/195-402;

062/772-122

Vaš Glorious Home Zebra zavjese