Sve što trebate znati o mini mehanizmima

Sve što trebate znati o mini mehanizmima

Mini mehanizmi su rastući trend iz porodice zebra zavjesa koji su iz dana u dan sve češći izbor za uređenje vašeg životnog prostora. Razlog toga je u praktičnosti, funkcionalnosti i estetici mini mehanizama.

Minimehanizam

Šta su mini mehanizmi?

To je posebna vrsta zebra zavjesa koja se razlikuje od običnih zebra zavjesa po principu izrade i montaže. Ipak, mini mehanizam funkcioniše na identičnom principu rolanja dan/noć kao i obične zebra zavjese.
Mini mehanizam ima posebnu vrstu kutije (aluminijskog mehanizma) koja se ugrađuje na krilo prozora, te posjeduje aluminijske lajsne koje se montiraju na lijevo i desno krilo prozora odmah ispod kutije. Rađeni su od visokokvalitetnog aluminija.

mini mehanizam

Prednosti mini mehanizama

U praksi dešavaju se situacije, s kojima se susrećemo u našem dugogodišnjem radu, gdje mušterije žele ukrasiti dom zebra zavjesama. Međutiom, njihova ugradnja nije moguća. Primjer toga jesu okolnosti gdje nema prostora da se ugradi zebra zavjesa. Npr, dešava se da prozori su od plafona do poda ili prostor gdje je strana zida kompletna u staklu. U takvim situacijama, jedini način da imate zebra zavjese jeste da odaberete mini mehanizme. Oni se, kako smo već pomenuli, ugrađuju u krilo prozora.
Također, još jedna od prednosti je ta što se izuzetno lijepo uklapaju u vaš prostor. Zašto? – Zauzumaju samo prostor vašeg stakla na prostoru, imaju potpuno istu funkciju kao zebra zavjese i odličan su estetski detalj u vašem domu.

Mini mehanizmi

Cijena, mjerenje i održavanje

Ukoliko cijena igra ulogu u vašoj odluci oko odabira mini mehanizama ili zebra zavjesa, znajte da im je cijena veoma slična. Treba napomenuti da prilikom mjerenja mini mehanizama, mjere se samo širina i visina lajsni prozora, a također i stakla. Tako da je to u konačnici manja površina od one koja se mjeri kada su u pitanju obične zebra zavjese. Više o tome pročitajte ovdje https://glorioushome.ba/nacin-mjerenja-zebra-zavjesa-i-mini-mehanizama/

Održavanje mini mehanizama je identično kao i održavanje zebra zavjese. Više o tome pročitajte na ovom blogu https://glorioushome.ba/odrzavanje-zebra-zavjesa/

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nejasnoća vezanih za ovu temu, javite nam se na našu web stranicu ili na kontakt tel: 062/772-773; 061/195-402; 062/772-122

Vaš Glorious Home Zebra zavjese