Trenutno pregledavate Unesite dašak jeseni u svoj dom

Unesite dašak jeseni u svoj dom

Kada se ljeto bliži kraju, svi razmišljamo o tome kako da unesemo dašak jeseni u svoj dom, i kako da dekorišemo dom u skladu s godišnjom dobi. Pored toga što dom počinjemo mjenjati u skladu s hladnijim vremenom, također ga želimo učiniti vizuelno toplijim, kako bi nam dugi kišni dani bili što ljepši.

Tokom cijelog ljeta smo svi uživali u veselim i razigranim tonovima kako odjeće, tako i detalja i dekora u našim domovima. Međutim, kada dođe jesen vrijeme je za toplije i neutralnije boje. Tu obično spadaju nijanse kao što su boja kafe, bež, boja čokolade, te sivkaste nijanse koje su već postale hit u svim godišnjim dobima.

Ideja unošenja daška jeseni u svoj dom je upravo da unesemo boje koje dominiraju prirodom u to doba godine. Dakle, čak je i žuta odlična ideja, i naravno neizostavna crvena kao i jarko smeđa boja. Ako je vaš prostor već uređen nekim neutralnijim bojama, par sitnica koje asociraju na jesen će biti sasvim dovoljne.

Kada mjenjamo dekoraciju u domu u skladu s jesenjim tonovima, dobra ideja koju možemo odlično iskoristiti jesu dekica i prostirke za ugaone. Osim što se dekicama idealne jesenje boje možemo ušuškati, također ih možemo koristiti duži niz godina kao i prostirke. U nastavku vam donosimo još praktičnih ideja kojima možete uljepšati svoj dom u jesenjem stilu.

dašak jeseni

Tepisi

Kada je u pitanju odabir tepiha za jesen i zimu, idealno rješenje su gumeni tepisi neutralnijih tonova. Obzirom da mališani često znaju ući u kući mokrim čarapicama ili cipelicama, ili nam pokisli ljubimci često prošetaju domom, odabirom gumenih tepiha lakše ćete voditi računa o urednosti. Njih ćete jednostavnije čistiti, sušiti i spasiti se nepotrebne muke oko čišćenja nereda.

Cvijeće kao dekoracija

Svi vrlo dobro znamo da je suncokret najpopularniji a ujedno i najljepši jesenji cvijet koji ukrašava mnoge jesenje dezene, odjeću, prostirke, kišobrane, deke i sl. Osim što ga možemo nositi kao najpopularniji jesenji print, također jer idealan i za dekoraciju u našem domu. Plastični suncokret koji izgleda kao pravi, ili svježe rezan suncokret je najljepši dekor koji u jesenje doba možete unijeti u svoj dom. Nekako se čini, kao da je samo on dovoljan, jer toliko plijeni pažnju.

Dekorišite prazne zidove

Prazan zid je uvijek platno koje možete dekorisati po želji u svako godišnje doba. Međutim, kada dođe jesen, odabirom ramova različitih boja i veličina, koji su protkani suhim jesenjim cvjećem, dobit ćete pravu malu jesenju galeriju prema kojoj niko neće ostati ravnodušan.

Jesen za stolom

Kada nam stigne jesen i uljepša nam dane toplim bojama, zašto ne bismo dašak jeseni unijeli i za svoj sto? Kada ručamo sa svojom porodicom ili prijateljima, vesele ali i kišne jesenje dane, prava topla dekoracija učinit će još posebnijim.

dašak jeseni

Osvjetljenje

Kada je u pitanju osvjetljenje, pored dovoljno dnevne svjetlosti koju bismo nužno trebali obezbjediti u tamnijim i hladnijim danima, i pored vještačkog osvjetljenja kojeg imamo u domu, svijećice i lampice su najpopularnije. Tokom jeseni i hladnijih kišnih dana, ništa ne može ušuškati i uljepšati dan i noć kao mirisna svijeća i njen topao izgled.

Zavjese

Kada su u pitanju zavjese i uređenje doma, zadnjih par godina su najčešći odabir moderne zebra zavjese. Osim toga što izgledaju moderno i elegantno, možete ih prilagoditi svakom stilu uređenja. Također imate širok izbor boja, dimenzije se rade po mjerama, a za održavanje su veoma lagane. Ubjedljivo su broj 1 na ljestvici kada je u pitanju odabir dekoracije za vaše prozore. Također su i funkcionalne jer osim što će ukrasiti vaš dom, one čuvaju vašu privatnost, pružaju vam mogućnost da obezbjedite prostoru dovoljno dnevne svjetlosti a također će vas sačuvati i od toplih ljetnih dana tako što imate opciju ”noć” kojom možete zatamniti prostoriju. Više o zebra zavjesama pogledajte OVDJE, te odaberite odgovarajuću boju za vaš dom. Unesite dašak jeseni uz pomoć zebra zavjesa.

Važnost odabira odgovarajućih zavjesa kada je u pitanju jesenje uređenje je broj jedan, bez obzira na sve druge detalje. OVDJE pogledajte još savjeta i zanimljivosti.

Kada je u pitanju odabir boja za Vaš dom, zadatak može biti itekako težak i komplikovan. Pogledajte LINK za dodatne savjete.